Microsoft Virtual PC – инсталация, настройка и работа

- Страница 1 от 4 -

Microsoft Virtual PC представлява софтуер, с чиято помощ може да стартирате няколко операционни системи едновременно на един компютър. Може да превключвате между различните операционни системи когато си поискате. Използването на виртуална операционна система е подходящо ако постоянно тествате различен софтуер и не искате да натоварвате с това вашата операционна система. Предполагам повече от вас са запознати с факта, че колкото повече програми се инсталират/деинсталират от компютъра, толкова по-бавен става с времето. Затова ако искате да изпробвате как работи дадено приложение или да изпробвате каквото си поискате с операционната система, виртуалната машина е най-безопасният начин за това.

Microsoft Virtual PC позволява създаването на множество виртуални машини, като всяка една от тях използва хардуера на физическия ви компютър. Ето и някои от предимствата на Microsoft Virtual PC: Официална страница: http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/virtualpc/default.mspx
Лиценз: Безплатен
Линк за изтегляне: Microsoft Virtual PC 2007
Размер: 30.4 MB
Операционна система: Windows XP/Vista/Tablet PC

Системни изисквания:
- Windows XP/Vista/ Tablet PC
- 400Mhz процесор (препоръчително 1GHz)
- Поне 20MB дисково пространство

Инсталация на Microsoft Virtual PC

След като се сдобиете с инсталационния файл го стартирайте. Ще видите следния екран:Помощникът ще ви напътства по време на инсталацията. За да започнете инсталацията натиснете бутона Next > (Напред). Ако искате да се откажете и да я прекратите, натиснете Cancel (Отказ). Препоръчително е да затворите всички други програми.

Ще видите следния екран:Това е лицензното споразумение (License Agreement), което трябва да приемете, ако искате да продължите с инсталацията. Ако не сте съгласни с някои от условията, може да се откажете от инсталацията. За да приемете споразумението сложете отметка пред I accept the terms in the license agreement (Приемам условията). За да продължите натиснете бутона Next > (Напред).Тук може да въведете информация за себе си или организацията ви. Серийният номер си идва от програмата. Вие не трябва да го въвеждате. Има възможност за избор кои потребители на системата да имат достъп до програма. Ако искате тя да бъде налична за всички потребители сложете отметка пред Anyone who uses this computer (All Users). Ако желаете програмата да може да се използва само от вас, сложете отметка пред Only for me. Когато сте готови натиснете бутона Next > (Напред).От тук може да зададете къде да се инсталира програмата. По подразбиране директорията, както при повечето програми, се намира в Program Files. Но това не трябва да ви притеснява. Ако искате може да зададете друга директория чрез натискането на бутона Change… (Промяна). Когато сте готови с избора на директория, натиснете бутона Install (Инсталирай), за да започне инсталацията.Процесът на инсталация не отнема доста време. Просто изчакайте докато завърши.


2 3 4