Как да направите резервно копие на системния регистър в Windows XP

 1. Щракнете върху Старт, натиснете върху Изпълни, въведете % SystemRoot%\system32\restore\rstrui.exe и след това щракнете върху OK.

  Graphic 1

 2. На страницата Добре дошли във възстановяването на системата, натиснете върху Създаване на точка на възстановяване и след това щракнете върху Напред.

  Graphic 2


 3. В Създаване на точка на възстановяване въведете име на точка за възстановяване и след това натиснете върху Създай.

  Graphic 3

 4. След като точката за възстановяване е създадена щракнете върху Затвори.

  Graphic 4


Забележка Ако Възстановяване на системата е изключено като опция, ще получите съобщение, което ще ви попита дали искате да го включите сега. Натиснете Да. След това в диалоговия прозорец Свойства на системата премахнете отметката от Изключи възстановяването на системата и натиснете OK, а след това повторете тези стъпки.
Връщане в началото на страницата

Възстановяване на системния регистър

Ръководството за ръчно възстановяване на системния регистър в Windows XP

Използвайте Възстановяване на системата, за да отмените промените в системния регистър в Windows XP

 1. Щракнете върху Старт, натиснете върху Изпълни, въведете % SystemRoot% \ System32 \ Restore \ rstrui.exe и след това натиснете OK.

  Graphic 1
 2. В прозореца Добре дошли в системата се възстановява натиснете върху Възстановяви компютъра ми към по-ранен момент (ако вече не е избрано) и след това щракнете върху Напред.

  Graphic 5


 • На страницата Изберете точка на възстановяване укажете дата на възстановяване от календара. След това от полето с точки на възстановяване изберете Помощ с напътствия и натиснете Напред.

  Graphic 6


 • В прозореца Потвърдете избора на точка за възстановяване щракнете върху Напред. Възстановяването на системата връща предишната конфигурация в Windows XP и рестартира компютъра.

  Graphic 8


 • След като се рестартира компютъра натиснете OK, за да потвърдите, че възстановяването е завършено.

  Graphic 7
 •