CCleaner - методи на работа и почистване

- Страница 1 от 3 -

 Преди близо 1 година, се рових из Google, просто ей така от интерес, нямаше какво да правя. Пък и компютърът ми не беше в добро състояние и реших да потърся за някоя програма, която оптимизира и почиства регистрите на Windows. След 2-3 секундно чакане на търсачката да зареди, аз попаднах на CCleaner. Казах си какво пък, толкова малко програма не може да е толкова мощна? Има още толкова много такива програми... и всеки си има своя фаворит. Но уви не бях прав. Малко по-късно обаче видях, че доста хора са заинтригувани от възможностите и функционалността на този на пръв поглед малък инструмент. Откакто ползвам CCleaner, освобождавам място,почиствам си компютъра и го поддържам в добро здраве, нищо не ми коства за 1 минута компютърът ми да е почистен и да е в изрядно състояние! Ако влезете или само надзърнете в уеб-сайта на CCleaner там веднага ще може да видите "Отличителните белези" (Възможности) на програмата. CCleaner е многофункционален инструмент който може да : почиства и отстранява грешките от регистрите на Windows, изтрива ненужните файлове от хард-диска ви, изтрива кукитата и интернет историята (в кои сайтове сте влизали, какво сте теглили и т.н.), борави с Internet Explorer, Opera, Mozilla Firefox, деинсталира програми, вгражда се в Recycle-Bin (кошчето), деинсталира горещи ъпдейти за Windows, почиства Windows Explorer, има възможност за избор на програми, които да се пускат/спират с Старт на Windows-a има още много възможности, от които се отличават, почистването на Adobe Photoshop, Windows Media Player, Sun Java, Macromedia Flash, QuickTime Player, Real Player, Alcohol 120%, WinRAR, конзолата на Windows, MS Word, MS Paint, RegEdit, Nero Burning Rom, Foxit PDF Reader и други. Едно от най-високо оценените качества на CCleaner от почти всички софтуерни портали и компании е невероятна лекота, ефективност и бързина, с която работи този инструмент. Пример : Сканиране на системата за ненужни и повредени файлове за 1 минута и почистване за 7 до 8 секунди! Наистина изумително! Още нещо, което лично ме изуми, а това е лекотата, с която инструмента деинсталира едновременно Windows компоненти и програми, които сте инсталирали! Наистина ефективността е на 100 дори 101 %. Друго, че програмата е супер-лесна за употреба! Само с по едно натискане на бутоните може да почистите и ускорите бързината на компютъра си и това напълно Безплатно! Да БЕЗПЛАТНО! Това е най-хубавото качество на CCleaner, че не се плащат пари за неговата доставка или пък лиценз и т.н. Но нека да не губим повече време и да започнем с описанието на програмата :

Пускаме програмата и виждаме първия прозорец - CCleaner (Чистач).От името му разбираме, че почиства: ненужни файлове, Internet Explorer, Системата и други важни процеси в Windows и тяхното използване. Но нека да продължим и да не се отклоняваме от темата... Както виждате на първия прозорец в CCleaner има две менюта : Windows (само за процесите и работата на операционната система) и Applications (за инсталираните програми в Windows). Ако искате да почистите компютъра си само от тези файлове натиснете бутона Analyze, за да анализирате колко и какви са грешките и ненужните файлове и Run Cleaner, за да ги почистите!

-

Лесно нали?

Нека да преминем към втората колонка/част на програмата Issues - Чистач и оптимизатор на регистри!Както виждате в колонка са подредени регистрите, които може да почиства CCleaner, това става доста лесно! Натискате Scan For Issues и изчаквате докато приключи процеса, след това ще може да видите колко повредени/грешни регистри имате и да ги изчистите с бутона Fix Selected Issues. Може да избирате кои регистри да изтриете или да не изтриете изборът е ваш, но това не е всичко, няма просто ей така да почистим регистрите или да ги изтрием без да направим резервно копие на тях! Нали? Програмата е помислила и за това след като натиснете Fix Selected Issues излиза това съобщение :Натискате Yes и избирате къде да бъде запазено копието на вашия хард-диск! Или пък Не, ако неискате да правите копие, а само да почистите регистрите.

1 2 3