Домашни рецепти срещу пърхот


Рецепти с лимон:
Лимоновата кора и сокът съдържат вещества, които умело воюват в името на здравата коса и намаляват появата на пърхот.
Смесете сока от един лимон с кокосово или сандалово олио – 3 части лимонов сок срещу една част олио е добра комбинация. Втрийте в скалпа, сложете найлонова шапка и оставете да действа през нощта. На сутринта измийте с шампоан.

Можете да използвате настъргана лимонова кора като я втриете в засегнати зони на скалпа. Това е алтернативен вариант на маската с лимонов сок и олио, но тук трябва да внимавате да не нараните скалпа си.

Можете да направите маска за коса с помощта на лимонов сок и извара – 2 с.л. извара и 3-5 капки лимонов сок. Бърка се, докато се получи паста. Нанася се върху скалпа за 20 минути и се измива с шампоан. Тази маска помага за отстраняване на пърхота и прави косата копринено мека и лъскава.
Рецепта с оцет:

Оцетът е добро средство за коригиране нивото на pH, отстраняване остатъците от шампоана и помага за отстраняването на пърхота. Сложете 2 с.л. ябълков оцет в 3 чаши дестилирана вода. Нанесете върху цялата коса и скалпа. Оставете да действа през нощта и на сутринта измийте с шампоан. Тази маска заздравява косата и я прави лъскава и мека.


Обратно към нещо ново