Как да си направим сами лепящ капан за хлебарки

Всички се ужасяваме от гледката на пъплещите гадинки в дома ни. Един от начините да намалите техният брой е като си направите няколко от тези лесни и бързи лепящи капани . Този тип капани са чудесна алтернатива на отровните спрейове и лентички, които се продават по магазините. На първо място те са безвредни, а и не струват почти нищо.Ето как да се сдобием с тези хитроумни приспособления, които ще облекчат и без това натовареният график на домакинята:


КАК ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ
ХЛЕБАРКИТЕ - 5 СТЪПКИ
ДО УСПЕХА
1. Набавете си някакъв тип лепяща лента (тиксо), което е с по-голяма ширина. Ако вкъщи не ви се намира такова, можете да съедините няколко тесни лентички тиксо една над друга, така че да получите лепящ материал с по-голяма площ. Много важно е лепенката, която използвате да бъде със много здраво лепило, тъй като в противен случай хлебарката може да избяга. Подходящи в това отношение са широкото тиксо тип „опаковъчно“ или метализираната лепенка, която е показана на снимката.2.Вземете една не много голяма глава кромид лук и отрежете едно средно по размер парченце от нея.

3.Поставете парченцето лук по средата на лепящата лента, която вече сте приготвили.


4.Поставете такива капани в по-тъмните и скришни места на дома си (зад печката, хладилника, раклата, в килера или под леглото).
5.Още на следващата сутрин ще останете изненадани от ефективността на това просто, но много полезно приспособление – лепящият капан за хлебарки.
Обратно към хлебарките