Безплатен капан за хлебарки от...буркан!


Безплатен капан за хлебарки от...буркан!
Хладното и влажно време напоследък се явява манна небесна за размножаването на най-неканените гости в нашите домове и офиси – хлебарките. Малките (а някои и не толкова малки) натрапници преживяват бум на популацията си именно през този период на годината, когато атмосферните условия са идеални за тях. Но как да отвърнем на удара?!
Един от възможните отговори идва от специалистите които ви предлагат едно просто, лесно, и на практика безплатно решение – ефективен и екологичен капан за хлебарки от... буркан! Не, не се учудвайте...това е един хитроумен, бърз за изпълнение и напълно безвреден за Вас и семейството ви уред, който можете да си направите сами в къщи буквално за 3 минути.














1. Необходими са ви следните неща: Намерете си един празен буркан (за предпочитане среден по размер), една глава стар крумид лук, нож, дъска за рязане и малко вода.
Отрежете с ножа една шайба от главата лук с дебелина не повече от 3-4 сандиметра.



2.Сложете шайбата от лука в празният буркан и налейте малко вода, така че да покрие почти напълно резена.





3. Ето как действа! Помолихме наш клиен в деня преди да третираме апартамента му, да поставим един такъв капан в килера на дома му.






4. На следващия ден - резултат! Една хлебарка се е привлякла от лука и е умряла в буркана. Тя не се удавя, а умира от веществата разтворени във водата от шайбата лук.
След като се "напие" със лучената вода тя не може да излезе поради формата на съда и вече действащия лучен разтвор:).




5. Поставяйте този капан навсякаде, където сте мяркали хлебарки: под леглото, в килера, зад печката и хладилника - няма ограничения! А и не се притеснявайте за миризмата на лук в дома си - след около 15-20 минути летливите вещества, които усещаме като "миризма на лук" се изпаряват от повърхноста му и на практика хората в дома не усещат никакво дразнехо ухание!




Обратно към хлебарките