Използвайте скритите символи в Windows

Сигурен съм, че мнозина от вас докато са работели на компютър по един или друг начин са се сблъсквали със странните символи, за които ще иде реч. Нека ви покажа малко от тях:

√ Є† ‡ ™ ­љ

Преди да сте ме помислили за някой древен египтянин, нека ви кажа, само, че това са стандартни символи, които стоят скрити за употреба, защото ако трябваше да бъдат записани на клавиатурата, тя щеше да бъде с доста големи размери. За това на тях се изписват само най-известните символи. Скритите също могат да се използват стига да знаете как да достигнете до тях. Нека видим:

1.    За да пишете с тези символи е нужно да да отворите някаква програма, в която може да се пише текст от клавиатурата. Например: notepad, ms word, wordpad, дори с такива символи може да си напишете името в Skype.

2.    Когато вече сте отворили тази програма се убедете, че вашият Num Pad /Num Lock/е активен.

3.    След това натиснете клавиша Alt и докато е натиснат напишете 15 с цифричките от Num Pad.

Забележка: това работи само с цифрите от Num Pad, с тези над останалите клавиши не работи. Ако сте лаптоп, който няма Num Pad, пробвайте това като натиснете заедно бутоните Fn и Alt и след това напишете кода.

4.    След като сте написали цифрата 15, пуснете клавиша Alt и там където е курсорът ще се появи знака „слънце”.

Това беше един символ и кода за него е 15, за да напишете други символи ще ви трябват и кодовете за тях. Ето ви 4 линка с кодови таблици:

ALTchrc.gif

type-special.jpg

Altcode.jpg

cyr2.gif

Приятно писане на месопотамски...