Как се пише знакът € (евро) с клавиатурата

Някои хора нямат на клавиатурите си символа за еврото "€". Тук можете да прочетете няколко начина за изписване на този знак. Най-добре, забележете коя команда работи за вашия компютър, запомнете я и си я ползвайте.

На повечето компютри ще станат някои от следните комбинации:

Windows

GNU/Linux

Apple/Mac

Кратко обяснение

AltGr е десният клавиш Alt (на него пише Alt или AltGr), цифрите са клавишите в отделното каренце вдясно на клавиатурите.

AltGr се натиска без да се пуска, после се натиска "e", пуска се "e" и се пуска "AltGr". За другите варианти по същия начин.

За последните две комбинации се натиска без да се пуска левият Alt, после се натиска и пуска едно след друго 0, 1, 2, 8, после се пуска Alt. Комбинацията за GNOME по същия начин.

Ако не стане с тези комбинации, се пробва вместо с AltGr, се натискат без да се пускат Alt, Ctrl, "e", пуска се "e", Ctrl, Alt. Комбинациите с AltGr+4 и AltGr+5 се пробват и с цифрите в основната част на клавиатурата.

Още за Windows

Програмата 'charmap' с индикатор на командата за Евро Има още един начин да проверите с каква команда можете да изпишете "€".

Ще се отвори една кутийка с различни букви и знаци. Ако изберете с мишката знака "Евро", в долния десен ъгъл ще видите клавишната комбинация, с която можете да въвеждате символа.

Забележки: