Визитка в Word


уроци - complete.gif


За да си направим визитка ще използваме готов шаблон, който можете да изтеглите оттук: сайта на майкрософт.

Както виждате шаблона се състои от 3 текстови полета: Име на компания, Адрес и Име на служител и 2 графични: разделителна линия и емблема.

Ако искате да преместите графичните обекти щраквате 2 пъти върху тях, появяват се маркировка и можете да ги местите. За емблемата след като сте активирали полето за рисуване вмъквате от менюто Insert picture, From file-ако имате готова или търсите в галерия от ClipArt рисунка или лого, като си играете с стрелките докато го оразмерите, така че да паснат на текста.

След като сте приключили с картинките работите с текстовите полета, като си въвеждате данните, които смятате за важни и актуални. Текстовите полета се активират също като щракнете 2 пъти вътре в полето и после въведете необходимите промени. Можете да променяте шрифта, размера и цвета на текста по познатия начин от форматиране на текст в Word.
Хубаво е да обработвате последователно едно и също поле в цялата форма, която е от 10 визитки с Copy/Paste.

Можете да премахнете някое от текстовите полета или да го промените или промените цветовете на линията, така че да паднат на логото ви. След като сте си поиграли и оформили съгласно вашите предпочитания визитката ви е готова.