ПОДБРАНИ ЗАГАДКИ ЗА ВАШЕТО СВОБОДНО ВРЕМЕ!

Направили веднъж надбягване с коне.
На финала обаче състезатели минали линията по едно и също време.
Пуснали ги двамата пак – същото.
Журито се събрало, помислило и отсъдило следното:
За победител този път ще се обяви състезателят, чийто кон стигне до финала последен вместо първи..
Дали сигнал за започване, но нито един от конниците не тръгвал – и двамата искали да финишират последни. Минали 10-15 мин. – нищо!
Накрая един човек отишъл до двамата състезатели и им прошепнал нещо... 5 мин. по-късно пак дали сигнал за старт и двамата се впуснали към финала.

ВЪПРОС: Какво им е казал човекът?

ОТГОВОР: Да си разменят конете!

Вие сте в студена къща през зимата.
Тъмно е, а Вие имате само една кибритена клечка..
В къщата има 1 свещ и 1 печка на дърва..

ВЪПРОС: Кое ще запалите първо?

ОТГОВОР: Кибритената клечка!

В двора ми има кози и патици....Общо 20....

ВЪПРОС: Колко са козите и колко патиците ако броят на краката им е 64?

ОТГОВОР: 12 кози и 8 патици!

Осъдили престъпник на доживотен затвор, но след няколко години на краля се родил син и решил да амнистира заподозрените. На този с присъда [доживотен затвор] решили да подарят половината му живот.

ВЪПРОС: Как са определили колко точно е половината от живота за да изпълнят присъдата?

ОТГОВОР: Ами... назначили го на работа в затвора на 1/2 длъжност и така... един ден работил като свободен човек и живеел в затвора, друг ден бил затворник без право на излизане ;)

Един човек бил заключен в стая, цялата в бетон, с желязна врата и единственото нещо, което можело да я отключи, било топче за пинг-понг, което трябвало да се пусне в един малък процеп, специално предназначен за пускане на такива топчета и нищо друго, освен топче за пинг-понг.
И така, човекът можел да избяга от стаята, едва когато се отвори желязната и неразбиваема врата, а тя се отваряла само когато пусне топчето за пинг-понг. Човекът бил дибидюс гол и нямало нищо нито в стаята, нито пък някакви други инструменти.
Единствената му надежда била в забитата в пода 30 см. висока и тънка точно колкото да влезе топче за пинг-понг тръба, но и точно колкото да не може да бръкне и да извади топчето.
На дъното действително имало топче за пинг-понг, но човека нямало как да го извади или поне това се пита в задачата..

ВЪПРОС: Как ще го извади?

ОТГОВОР: Ще се изпикае в тръбата и топчето ще изплува :)

Азис искал да влезе в Спартакус за да се види с Евгени Минчев но точно когато наближил входа разбрал, че за да влезеш се искала някаква парола. На входа стоял един едър Аss-контрол, който проверявал дали влизащите я знаят. Азисчо се скрил зад ъгъла и започнал да слухти за паролата и когато дошъл първия гей, чул следния диалог:
-7! - казал гарда.
-5! - му отговорил гея и гарда го пуснал.
Дошъл втори гей:
-6! - казал гарда.
-4! - му отговорил гея и гарда го пуснал.
Трети лимон дошъл:
-5! - казал гарда.
-3! - му отговорил гея. Гарда пуснал и него.
Азисчо вече схванал логиката и решил да се пробва да влезе.
Доближил гарда с мека стъпка, а на свой ред контрола го огледал от главата до задника и му казал:
-4! А Азис му отговорил:
-2! - последвалото не може да се опише с думи прости, а просто трябва де се види на някой порно канал :) Но така или иначе Азис не бил пуснат в Спартакус, защото явно сбъркал паролата!

ВЪПРОС: Какъв е правилният отговор, който е трябвало Азис да даде?

ОТГОВОР: Трябвало е да каже 6, защото.. 7 (седем) - 5 букви 6 (шест) - 4 букви 5 (пет) - 3 букви 4 (четири) - 6 букви :)

Дадено е изкуствено квадратно езеро чиито страни са по 10м.
От дъното на езерото, точно по средата стърчи тръстика, изничайки над водата един метър.
Когато тръстиката се наклони по права линия към средата на който и да е бряг, то тя го докосва със своя връх.

ВЪПРОС: Каква е дълбочината на езерото?

ОТГОВОР: Ако приемем езерото за куб, тогава тръстиката, дълбочината и разстоянието до стената образуват правоъгълен триъгълник със страни: дълбочина - х метра дължина на тръстиката - х+1 метра разстояние по дъното до стената - 5 метра (х+1)^2=х^2+25 Отговор: дълбочината е 12 метра ;)

Една лесна математическа задачка..

ВЪПРОС: Колко е половината на една четвърт на една десета от 800?

ОТГОВОР: '10'

Стопанин имал двор с форма на квадрат. На четирите ъгъла на двора посадил по едно дърво. След време уголемил двора си 2 пъти,като отново запазил формата на квадрат.

ВЪПРОС: Как е направил това,така че дърветата да останат пак при оградата?

ОТГОВОР: Върху първия квадрат полагаш два пъти по-големия и го завърташ на 45 градуса. Така дърветата пак остават при оградата, но вече не са в четирите ъгъла, а по средата на всяка от страните. Друг начин да се обясни: Разделяш квадрата по диагоналите на 4 равни триъгълници. Всеки от тях получава огледален триъгълник с обща основа първоначалната ограда.

На осъден на смърт предложили да изкаже някакво твърдение.
Ако то е вярно, той ще бъде удавен, а ако е невярно, ще бъде обесен.
Е, ако сте в такова положение какво ще бъде твърдението Ви? :)
Дано, да оцелеете ;)

ВЪПРОС: Какво трява да каже осъденият, за да обърка палачите и да остане жив?  

ОТГОВОР: Ще бъда обесен!

 

Това е по истинска история! Авера на едно аверче му го е разказал :)
Става дума за надпис в тоалетна.. една година авера на авера го е зяпал, а не се досетил какво ще рече този надпис, или поне не бил се е замислял :).. надпис в тоалетна.. сложен за разсейване от гадната миризма ?!..

НАДПИС: 138 - Удоволствието е двойно !

ВЪПРОС: Според теб какво крие надписа?

ОТГОВОР: 138=69x2 .. така да се каже `удоволствието е двойно` :)

Leo, Mark и Nick ядът често заедно, но ние не знаем, кой от тях след ядене обича да си пийва едно Бренди. Ние знаем само следното:
1. Когато Leo си поръча едно Бренди, Mark също си поръчва едно.
2. По някога става така, че Mark или Nick си поръчват Бренди, но никога заедно.
3. А се е случвало Leo и Nick по отделно или заедно да си поръчват Бренди.
4. Когато Nick си поръчва едно Бренди, Leo иска също едно.

ВЪПРОС: Кой от тримата пие всъщност с удоволствие Бренди?

ОТГОВОР: Leo, защото той пие при всякакви обстоятелства, докато за Mark и Nick има поне един случай, при който те не пият - когато са заедно.

Наскоро завършихме проектирането и строежа на една нефтодобивна баржа, предвидена за работа в блатата на Индонезия, построена по поръчка на мексиканска фирма.
Оставям настрана доста необичайните технически решения, специфични за тоя вид плавателни съдове, но интересното тук бе монтирането на две системи за сателитна навигация - GPS (Global Positioning System).
Едната, естествено бе в рулевото помещение (силно казано, защото баржата няма собствен ход, а се тегли от влекач) - т.е.- там където се намира капитана.
Екранът на втората е изведен в едно помещение общо за работниците, наети на място.

ВЪПРОС: Какво е помещението и за какво служи там GPS-а?

ОТГОВОР: Помещението е за молитви, а GPS системата - да се ориентират накъде е Мека :)

Та значи, вчера като бях във влака и си пуших цигарата, видях че димът се носи винаги по посока движението на влака, а не обратно както здравата ми логика подсказва.

ВЪПРОС: Защо?

ОТГОВОР: Като се движи, влакът увеличава със себе си и слоя въздух долепен до корпуса му. Аз така си го обяснявам, флуидите имат това свойство лепливост, но при въздуха е по-слабо изразено отколкото при водата и течностите въобще.

Един крал се намирал в една стая с две врати и двама негови стражи.
Единия винаги казвал истината, а другия винаги лъжел.
Едната врата водела към Живота, а другата към Смъртта.

ВЪПРОС: Какъв е въпросът, който кралят трябва да зададе, за да разбере коя врата води към Живота, ако той не знае кой страж, кой е?

П.С.: Има право само на един въпрос и не може да ги пита двамата едновременно.

ОТГОВОР: Ако попитам другия пазач, коя врата не води към живота коя ще ми покаже той? ...и двата пазача ще посочат вратата към живота. Обяснение: 1. Питаме лъжеца. Този, който казва истината би ни посочил вратата към смъртта, но лъжеца ще ни излъже и ще ни покаже вратата към живота. 2. Питаме този, който казва истината. Лъжецът би ни посочил вратата към живота защото лъже, но този, който питаме казва истината и ще ни покаже същата врата.

Който го прави - го продава, който го купува - не го използва, който го използва - не го вижда?

ВЪПРОС: Що е то?

ОТГОВОР: Ковчег

Датският професор по математика Артур Лункдвист изнесъл серия лекции във Франция. Лекциите се водели на английски, но резюмето към тях трябвало да излезе в научните среди, преведено на френски. С превода се нагърбил неговия колега и приятел Люк Ренар. След като прегледал коректурите, НЕРАЗБИРАЩИЯ нито дума Лункдвист, все пак дописал под тях - "Благодаря на Люк Ренар, за превода на настоящата статия.", след което върнал листовете на колегата си. Ренар добросъвестно превел "на ръка" това изречение и подал статията на датчанина. Професорът сега написал - "Благодаря на Люк Ренар за превода на горната забележка."...., а минута по-късно, Ренар превел и нея... очевидно, двамата учени били готови да си разменят "преводни любезности" до безкрайност, когато Лункдвист се сетил, как да излезе от порочния кръг.

ВЪПРОС: Как?

ОТГОВОР: Цитирам самия Лункдвист: `По дяволите! Все пак мога да ПРЕПИША едно изречение на френски!!!

На трима мъдреци показали 5 шапки - 3 бели и 2 черни.
Завързали им очите и на главата на всеки сложили по една бяла шапка, а черните скрили.
След това им отвързали очите и ги помолили да познаят каква шапка имат на главата си.

ВЪПРОС: Как е разсъждавал мъдрецът, който познал, че има бяла шапка?


ОТГОВОР: Виждам на главите на колегите си две бели шапки. Ако моята шапка е черна, то всеки един от тях ще вижда една бяла и една черна шапка. Всеки един от тях ще следи и реакциите на другите, т.е. моята и на третия, а очевидно никой от тези други не вижда ДВЕ ЧЕРНИ шапки, иначе би се обадил веднага (тъй като първоначално черните шапки са само две и появата им на главите на двама от нас, автоматично въвежда в играта една бяла шапка). Т.е., след като първоначалния стрес отминава и всеки от другите установява, че неговата шапка не е 100% сигурно черна, то разсъжденията им продължават, в смисъл, че ако те вижда една черна и една бяла шапка и логиката изключва това, да носят черна шапка, то пак тази логика трябва да доведе до извода, че носят БЯЛА шапка. Да, но отново никой от тях не се обажда!!!! Т.е. - те И ДВАМАТА НЕ виждат една бяла и една черна шапка. Т.е. - те и двамата виждат две бели шапки. Т.е. - шапката на главата ми е бяла!'

Има един Български град, на който първата сричка е име на музикална нота,
втората сричка е име на известен композитор, а третата на Египетски Бог.

ВЪПРОС: Как е инето на града?

ОТГОВОР: Силистра! Си е нотата... Лист е композитор (Ференц Лист) Ра е Египетския Бог

Имаме две въжета, всяко от които гори НЕРАВНОМЕРНО за един час.

ВЪПРОС: Как можем с тяхна помощ да отмерим 15 минути?

ОТГОВОР: Палим двете въжета - едното от двата края, другото - от единия. Когато първото изгори напълно, е минал точно половин час. В този момент палим и втория край на второто въже и пак от този момент, до пълното изгряне на същото въже са точно 15 минути ;)

Открийте човешкото лице сред кафените зърна.
Ако сторите това до 3 секунди,
то сте патологичен случай на свръхнаблюдателност.
Проява на наистина остро зрение е постижение под 10 секунди.
До 20 секунди сте в нормата, но някъде около 30-та секунда трябва да се замислите - най-вероятно сте подложен на сериозен стрес.

Разсейвам ли те? :)

Джон се събуди, стана, пи вода (но в къщата няма никаква чешма, нито има вода от магазина) и отново заспа. На сутринта откри Джейн мъртва!

ВЪПРОС: Как е умряла?

ОТГОВОР: Ами, като е изпил водата от аквариума, рибката Джейн е умряла...

Един живеел на 20-тия етаж на една висока сграда.
Когато вали дъжд се е прибирал с асансьора до 20-тия етаж, но когато е слънчево - всеки път стигал до 10-тия с асансьора и след това до 20-тия пеша.

ВЪПРОС: Защо?

ОТГОВОР: Бил е нисък и е стигал само до копчето за 10-ти етаж. Когато е валяло си е носил чадър :) ..

На морския бряг са настанени в бунгала, по един, учени от няколко страни за симпозиум.
Определете за всеки от тях какъв е по народност, каква е специлаността му, кой е любимият му цвят, коя напитка предпочита и какво е хобито му през свободното време, ако знаете, че:

1. На брега има 5 бунгала и всички са заети.
2. В средното бунгало се усеща аромат на какао и се виждат бои за рисуване.
3. Математикът е настанен в бунгало с номер, равен на разликата на числата 63 273 и 63 269.
4. Географът живее в бунгалото между французина и математика.
5. Край първото бунгало физикът играе голф и се долавя аромат на чай.
6. От бунгалото на французина се чува хубава музика.
7. Химикът е съсед на географа и обича синия цвят.
8. Съседът на французина, който обича чай харесва белия цвят.
9. Испанецът е съсед на химика и предпочита жълтия цвят, а другият му съсед - зеления.
10.Биологът пие кафе в петото бунгало.
11.Любимото хоби на германеца е филателията, но той не обича кафе.
12.Ученият, който харесва сок е настанен в бунгало с номер, равен на частното на числата 96 и 48.
13.Любимата напитка на математика е млякото.
14.Японецът е съсед на математика и обича розовия цвят.

ВЪПРОС: Къде е настанен англичанинът и кой се занимава с икебана?

ОТГОВОР: Англичанинът е настанен в бунгало 1. С икебана се занимава японецът в бунгало 5

Летели ято Жерави. Срещнал ги един жерав и им казал:

- Здравейте 100 Жерави.
А те му отвърнали:
- Ние не сме 100. Ще станем 100, ако към нас се присъединят още толкова, колкото сме, още половината, още четвъртина и ти!

ВЪПРОС: Колко са жеравите?

ОТГОВОР: '36'

Баща и син се возят заедно и заедно катастрофират.
И двамата изпадат в кома.
Откарват ги обаче в съвсем различни много отдалечени една от друга болници.
Бащата в едната болница, сина в другата.
По едно време в стаята на сина влиза доктора, хваща се за главата и се провиква:

"Боже Господи, та това е синът ми!!!..."

ВЪПРОС: Как е възможно това?

ОТГОВОР: Докторът е майка на момчето

В една стая сутринта горели 50 свещи, но 20 изгасват..

ВЪПРОС: Колко свещи са останали до вечерта?

ОТГОВОР: 20 естествено, другите изгарят!

- "Нека се хванем на бас за един долар, че ако ми дадете банкнота от пет долара, то веднага и безусловно ще ви дам в замяна банкнота от десет долара?" (по Мартин Гарднер)
За да няма криворазбраности, нека приемем, че басът е пред свидетели, а банкнотите са напълно валидни американски долари, извадени в момента на масата за всеобщо обозрение.

ВЪПРОС: Бихте ли приели баса?

ОТГОВОР: Най-добре - не. Вие ще дадете 5 долара, отсрещната страна ще обяви, че губи баса и ще ви даде залога от един долар. Спечелен бас - загубени 4 долара..

Десет етажен блок. В блока живеят трима приятели - Спас - на първия етаж, Иван Симов - на петия и Иван Пенев - на десетия.
В един хубав летен ден Спас подава глава през прозореца и извиква - "Ванка-а-а-а!!!" - на което двамата Ивановци реагират (нека да приемем, че няма НИКАКВА разлика в реакциите им!), та те реагират ЕДНОВРЕМЕННО, подавайки глави през балкона и поглеждайки надолу, за да видят, кой ги вика и изкрещяват (ЕДНОВРЕМЕННО и с ЕДНА И СЪЩА СИЛА!) - "Да-а-а-а!"

ВЪПРОС: Кой Иван ще чуе първи викът на другия и защо?

ОТГОВОР: Иван от 5-я етаж. Тъй като и двамата поглеждат надолу, то ушите на `горния` Иван са с около 15см по-дълеч от устата на `долния`, отколкото ушите на `долния` от неговата уста. А звукът все пак има доста малка скорост.

В една прекрасна вечер на един младеж му дошли 3 очарователни девойки на гости.
След едно/две питиета, всички станали по-сигурни в себе си. Без много приказки, младежът решил, че ще правят "любов" (чист секс си е това ама...), но той трябвало да го прави с всяка една поотделно.
Но ето го и проблемът - оказало се, че има само 2 презерватива и приемаме, че е нямало друг начин да се сдобие с трети.
Младежът не искал да прави "любов" без презерватив! Все пак обаче той намерил решение и правил "любов" и с трите по отделно с презерватив.

ВЪПРОС: Как е успял?

ОТГОВОР: В общи линии - нашия човек слага И ДВАТА. Дама №1 остава доволна, презерватив №1 се сваля ВНИМАТЕЛНО. Дама №2 остава доволна от повърхността на презерватив №2. Презерватив №1 се ОБРЪЩА (ВНИМАТЕЛНО!) и се слага с използваната си повърхност върху също използваната такава на №2. Дама №3 се наслаждава на безопасността на втората страна на презерватив №1. През цялото това време нашия човек внимава нещо да не се скъса, изплъзне или обърне не накъдето трябва, плюс водене на time-table (план-график), за смените, плюс върши тежка физическа работа пред взискателна публика... Н-да-а-а... не е за завиждане, дори и при така заформилата се четворка... :-)

Това е стар трик на "баровия илюзионист" от Лас Вегас, Стивън "Никъл" Корбън. (Само между другото - прякора си "Никъл" той носи от навика си, да се хваща на бас за 10 цента - един "никел", за това, дали фокусът му ще е успешен или не). Трикът се състои в следното - "Никъл" ви показва карта за игра, като я държи многозначително изправена върху ръба и на бара. После казва - "Залагам "никъл", че, когато след малко хвърля тази карта над главата си, тя ще падне на пода и ще остане, опряна само на ръба си!" Е, когато отсрещната страна не е запозната с номера, Стивън винаги си прибира 10-те цента.

ВЪПРОС: Как го прави?

Само да поясня, че той не използва НИКАКВИ други предмети за да въздейства на картата.

ОТГОВОР: Никъл` сгъва картата на три места, така че, погледната отстрани, тя има формата на буквата `W`. Естествено, тя винаги ще падне на някой ръб

В края на 2-ри век, император Луций Елий Аврелий Комод решил да изпревари всички свои предшественици, като напълно промени имената на месеците в календара. Благодарение на него, за кратко римските архивари са вписвали имената на следните месеци:
- "амазоний" - Комод обичал, когато наложницата му Марсия се обличала като амазонка;
- "инквит" - "непобедим";
- "феликс" - "щастлив";
- "пий" - "благочестив";
- "август" - "божествен" (запазил се е по чиста случайност!);
- "геркулий" - на любимия си митологичен герой;
- "роман" - т.е. - месец на Рим;
- "ексуперантий" - "изключителен";
- ....

ВЪПРОС: А, как е преименовал оставащите четири месеца? 

ОТГОВОР: Императорът всъщност първо е допълнил своето име до `Lucius Aelius Aurelius Commodus Augustus Herculeus Romanus Exsuperatorius Amazonius Invictus Felix Pius`, и след това е прекръстил месеците. Тоест, всички месеци са носели неговото име. Конкретно на въпроса - четирите оставащи месеца са били наречени `Луций`, `Елий`, `Аврелий`, `Комод` 

ВЪПРОС: Кой връх е бил най-висок в света преди да открият Еверест?

ОТГОВОР: Еверест!

Преди доста години писателят и естественик Джералд Даръл, трябвало да транспортира надалеч един опосум. Пътят продължил три дни и животното преживяло сериозен стрес. Дотолкова, че получило "институционална" болест - само минути след като го преместили от транспортната клетка в нова, по-просторна и далеч по-луксозна, опосумът намерил начин да избяга... за да се свре в старата си клетка, с която пътувал. Когато го върнали и той успял да повтори номера, на Даръл му хрумнало, как да избегне следващите бягства.

ВЪПРОС: Как?

ОТГОВОР: Поставил е малката транспортна клетка в голямата.

Веднъж, на заседание на Английския Парламент, лорд Халифакс извадил от джобчето си нещо, което той смятал, че е кърпичка, с която да попие избилата по челото му пот. В залата, обаче, се разнесло шушукане и след секунда лордът установил, че това не е кърпичката му, а чифт дантелени бикини. Лордът реагирал на конфуза (не ставало дума за шега!), като истински джентълмен.

ВЪПРОС: Как?

ОТГОВОР: Ами, като ИСТИНСКИ джентълмен, се е направил, че НИЩО не се е случило - т.е. - въобще не е реагирал!

В испанската преса, след всяка корида се появават реценцзии за представянето на тореадора. Те биват от превъзнасящо хвалебствени, до убийствено подигравателни. Като оставим настрана описанията на пълните провали, то съществува следната класация на зрелищността:
- на четвърто място е оценката "una oreja" (едно ухо) - на тореадора действително се връчва едно ухо, отрязано от убития от него бик;
- на трето място - "dos orejas" (две уши);
- на второ място - "dos orejas y rabo" (две уши и опашка);
- а, на първо място, като награда за наистина необикновено зрелище, тоеародът получава...

ВЪПРОС: Какво?

ОТГОВОР: НИЩО! Върхово зрелище в коридата е, когато бикът и тореадорът са равностойни в `танца`. Тогава бикът бива пощаден, а наградата за тореадора е `dos orejas y rabo simbolicas` - т.е. - символична, но изключително почетна награда.

В столицата на Филипините всеки може да види статуята на вожда Лапу-Лапу издигната в чест на "усилията на този национален герой да опази страната си от презокеанските нашественици".

ВЪПРОС: Какво конкретно е сторил Лапу-Лапу за страната си?

ОТГОВОР: Убил е Фернандо Магелан

Един известен американски писател държал записките си, сортирани по азбучен ред в приблизително равни количества в две надписани кутии. Интересно е, че ако записките може да са, а може и да не са му свършили много работа, то едната кутия определено го е направила известен по цял свят.

ВЪПРОС: Кой е писателят?

ОТГОВОР: Франк Баум, авторът на `Магьасникът от Оз`. Първоначално страната, където попадат Дороти и Тото е нямала точно наименование, а е била просто `Вълшебната страна`. Едва когато негови племенници, чули началото на историята го попитали направо за името на страната, то погледът му попаднал върху втората кутия със записки, съдържаща тези, между бувите `O` и `Z` и така била създадена страната `OZ`..

Популярността на 9-та симфония на Бетовен в Япония става причина да се въведе един международен стандарт.

ВЪПРОС: Кой?

ОТГОВОР: В Япония е била проведена анкета за най-популярно музикално произведение. Такова се оказала 9-та симфония на Бетовен. При `стандартно` изпълнение, продължителността и е 74 мин., което е и размерът на стандартното CD днес.

ВЪПРОС: Кой, широко разпространен, включително и в България, зеленчук е най-вкусен, когато е недозрял?

ОТГОВОР: Краставиците. На руски, например, и досега името си е `огурец`, произлизащо от старогръцкото - `агур` - `недозрял`
ВЪПРОС: Какво вечеря в 90% от случаите един паяк, ако не хване нищо през деня (и през нощта, естествено, когато е нощен ловец. Т.е. - имам предвид, ако не хване нищо в течение на един ловен период)?

ОТГОВОР: Изяжда (част от) паяжината си. Паяжината е 100% белтъчини и определено е храна, макар и не особено привлекателна, за един изгладнял паяк. Още повече, че трайността й е около ден и нещо - т.е. тя така и така е негодна след 24 часа..
Моторист кара по тесен селски път. Фаровете му не работят. Няма улични лампи и лунна светлина. И все пак мотористът успял да избегне мъж, облечен целият в черно и ходещ по средата на пътя.

ВЪПРОС: Как мотористът е избегнал човека?

ОТГОВОР: Ами.. било е ден! :)

Марийка и Иванчо стоят от едната страна на безкраен влак. От другата страна на влака има затвор и гробище. Майката на Марийка е в гробището, а бащата на Иванчо в затвора.

ВЪПРОС: Как децата ще стигнат до родителите си?

ОТГОВОР: Иванчо ще бутне Марийка пред влака. Марийка ще умре и ще отиде при майка си, а Иванчо ще го вкарат в затвора, така и той ще е при баща си

Един сляп просяк имал брат, който умрял. Обаче се знаело, че човекът, който умрял, нямал никакъв брат.

ЗАБЕЛЕЖКА: За да получите истинско просветление, трябва бързо да се досетите каква е била връзката между слепия просяк и покойника.

ОТГОВОР: Просякът е бил жена! И сестра на умрелия.

На 6 стола, разположени в правилен шестоъгълник са седнали Адамс, Браун, Джоунс, Марлоу, Смит и Уилямс. Единият от тях е мъртъв, а убиецът е сред останалите петима.

Данни:
1. Джоунс стои от лявата страна на вуйчото на мъжа, който е седнал срещу него...
2. Убитият няма роднини!
3. Адамс пита Марлоу кой седи до него, за да му поиска цигара.
4. Убиецът не седи до вуйчото или до неговия племенник, а убитият е между тях.
5. Мъжът от дясно на Смит, който не е Джоунс, седи до убиеца.
6. Адамс седи точно срещу Уилямс, който нервно пуши цигара.

ВЪПРОС: Кой кого е убил?

ОТГОВОР: Марлоу е убил Браун!
Сашо, Валери, Петър и Емил са ученици от 5 клас. Единият от тях е гимнастик, другият – футболист, третият – волейболист, а четвъртият – борец. Веднъж Сашо и Петър били на кино по същото време, когато волейболистът участвал в мач. Валери и бореца участват в кръжока по математика, заедно с футболиста. През лятото борецът бил на спортен лагер и изпратил картички на приятелите си, но едната от тях се загубила и поздрави получили само Емил и Сашо. Футболистът и Сашо стоят на един чин.

ВЪПРОС: С какъв спорт се занимава всеки от приятелите?

ОТГОВОР: Сашо - гимнастик Валери - волейболист Петър - борец Емил - футболист

В една стая има 3 електрически крушки, а в друга три ключа за крушките (има се в предвид, че инсталацията може да е объркана и не е задължително първия ключ да е за най-лявата крушка ..) в стаята с крушките може да се влиза само веднъж. От стаята с ключовете не може да се види стаята с крушките по никакъв начин.

ВЪПРОС: Как може да се разбере кой ключ за коя крушка е?

ОТГОВОР: Влиза се първо в стаята с ел. ключове - 1-ят се включва за 5 минути, 2-ят се пуска за малко, а третият не се бута. После се отива в стаята с крушките и най-горещата е на 1-вия клю, топлата на 2-рия и студената на 3-тия.

Един човек си вървял по въжен мост. Стигнал до средата и видял-пред него гори огън, обръща се-зад него гори огън.

ВЪПРОС: Какво трябва да направи за да се спаси?

ОТГОВОР: Просто ще се върне обратно (има само един огън-този пред него, а като се обърне се пада зад него)

Един човек трябва да премине по мост, който издържа 100 кг., но проблема бил в това, че човека тежи 90 кг. и носи 2 гюлета по 10 кг.

ВЪПРОС: Как ще премине по моста пренасяйки и двете гюлета едновременно?

ОТГОВОР: Амии.. ще жунглира с гюлетата! =)

Двама каубои влезли в един бар и седнали да пийнат по няколко...
След два часа единия отправил предизвикателство към другия:
- Нека видим кой е по-точен стрелец след няколко чашки?
- Добре.. хлъц :D (съгласил се втория)
Първия гръмнал срещу крушката и я развъртял (не чак до края, че да падне) и тя угаснала. След малко и вторият стрелял и я завъртял, и тя пак светнала.

ВЪПРОС: Кой е бил по-точен ?

ОТГОВОР: Вторият - защото той стреля на тъмно!

Мъж влиза в бар и си поръчва чаша вода. Барманът вади пистолет, насочва го към мъжа и си го прибира.

ВЪПРОС: Защо бармана постъпва така? Какво се е случило?

ОТГОВОР: Мъжът е хълцал:)
Кое е по-голямо от Бог ? По-лошо от дяволът. Бедните го нямат. Щастливите не се нуждаят от него. Ако не го ядеш, ще умреш.

ОТГОВОР: Нищо!

Един охлюв пада в кладенец дълбок 10 метра. През деня пълзи 3 метра нагоре, а през нощта се плъзга 2 метра надолу.

ВЪПРОС: След колко дни ще стигне до горе ?

ОТГОВОР: 8 дни

Бащата на Мари има пет дъщери:
1. Нана
2. Нене
3. Нини
4. Ноно

ВЪПРОС: Как е името на петата дъщеря?

ОТГОВОР: Нуну? Не! Разбира се, че не! Името й е Мари! Прочети въпроса отново!

Като я гледаш - мирише, като я помиришеш - не мирише.

ВЪПРОС: Що е то?

ОТГОВОР: Думата МИРИШЕ. - като я гледаш - Мирише (пише го), а като я помиришеш - не мирише.. :]

В една гора с банани има един влак, който постоянно се върти в кръг.
По средата на този кръг има маймунка, която не може да излезе...

ВЪПРОС: Как маймунката ще излезе от кръга за да си похапне банани?

ОТГОВОР: Ще си покаже червеното дупе, влакът ще спре и маймунката ще излезе от кръга... :D

Намирате се в една къща. Тази къща има 4 стени (сефте.. :D).
На всяка стена има по един прозорец, но през всеки прозорец,
от който погледнеш, ти ще гледаш на юг.

ВЪПРОС: Коя ще е първата мечка, която ще видите през прозореца?

ОТГОВОР: Бяла мечка. Вие се намирате точно на северния полюс!


Има два малки острова почти един до друг, но между тях има вода.
На единият има маймуни, а на другия човек.
При маймуните има само и единствено банани, а човек само камъни.

ВЪПРОС: Как човека ще си вземе банани без да отива до другия остров?

ОТГОВОР: Ще замерва маймуните с камъни, а те ще му отвръщат с банани, понеже няма с какво друго. ;]

На един таксиметров шофьор докато си карал колата му се допило бира.
Не след дълго стигнал до един бар, паркирал си колата и влязъл вътре.
В този момент навън започнало да вали дъжд.
След половин час дъжда спрял и бакшиша решава да тръгне,
но какво да види, отвън има други 2 таксита, досущ като неговото.

ВЪПРОС: Как ще разбере кое е неговото?

ОТГОВОР: Ще погледне под всяко едно такси. Под неговото земята ще е суха, понеже когато е спрял не е валяло.

Един човек умира. На погребението му всички са тъжни освен един,
който се спуква се от смях. На гроба на починалия има нарисуване сърце.

ВЪПРОС: Защо човекът се смее?

ОТГОВОР: Умрелият е бил сърдечен хирург и затова има нарисувано сърце, а другият е гинеколог и си мислил като умре, че ще има нарисувана вагина на гроба си... :D

От една висока планина извирала река. Един човек искал да се прибере вкъщи, а къщата му била на другия бряг на реката, затова трябвало да ползва моста, който е близо до къщата. Когато стигнал до моста, видял група деца, която се забавлявала на територия в непосредствена близост до началото на моста. Човекът много обичал и уважавал тези деца, че не искал да ги притеснява, като прекосява територията им, затова се отказал да премине по същия мост. Не можел да отиде на втория мост на реката, тъй като другият мост се намирал в съседната държава, а всички документи на човека били в дома му. Човекът не можел да плува. Видял счупена пейка, но дори и да си направи сал, реката ще го отнесе, понеже в горното течение реките са по-бързи и по-буйни.

ВЪПРОС: Как човекът се е прибрал?

ОТГОВОР: От частите на пейката си направил дълъг прът, като се съблякъл и ги завързал с дрехите си. Поставил пръта над реката. Прътът достигнал до другия бряг. Човекът преминал по пръта внимателно, за да не го счупи с тежестта си или по друг начин. После го придърпал към себе си, за да си върне дрехите, облякъл се и се прибрал вкъщи. :)
Един бизнесмен купувал големи количества хляб от България на единична цена - 10лв. След това отивал в Африка и продавал всички хлябове на единична цена - 2 лв. След известно време човекът станал милионер.

ВЪПРОС: Как е възможно това?

ОТГОВОР: В началото е бил милиардер! :)


                            за да видите отговорите прекарайте курсора на мишката върху черното поле  
 

Back