Как да запишем Windows 8 на USB флашка

windows-8-na-dvd-disk

Как да запишем Windows 8 на USB флашка

Имаме изтеглен образ на Windows 8, но няма значение точно коя версия използваме било то ultimate, professional.
Не знаете как да го запишете на USB преносимо устройство.Днес ще се опитам да ви обесня точно как се записва windows 8 на usb флашка.За целта ще е нужно флашка и програмата Universal USB Installer.  За да запишем операционната система на windows 8 на usb флашка трябва да следваме следните стъпки :

1). Ще използваме   Universal USB Installer, която можете да си свалите и да я инсталирате за да е готова за използване.

2). Стартираме Universal USB Installer и натискаме на „I Agree“.

win 8 - 3

3). Тук от първото падащо меню избираме „Windows 8 Installer“ (една от последните опции е). След това натискаме на бутона „Browse“ и избираме .iso образа на Windows-a. От второто падащо меню избираме буквичката на USB устройството. След това натискаме на „Create“ означава създаване.

win 8 - 4

4). Ще ни излезе този диалогов прозорец, просто натискаме на бутона „Да“.

win 8 - 5

5). Ще ни излязат тези два прозореца, просто трябва да чакаме.

win 8 - 6

6). Когато видим надписа „Installation Done, Process is Complete!“ в прозорчето със зелените надписи, натискаме на бутона „Close“ и сме готови.

win 8 - 7

7). Рестартираме компютъра, влизаме в BIOS „Advanced BIOS Options“ , „First Boot device“ и от там избираме USB Flash Drive, запазваме настройките и рестартираме.

8). Слагаме USB устройството в някой USB порт и рестартирваме компютъра. Когато видим надписа „Press any key to boot from USB Flash Drive…“ натискаме произволен клавиш от клавиатурата.

Това е ! Успех