Инсталация на OpenVPN

След извършена заявка за отдалечен достъп до SQL сървъра през клиентския си профил, на контактния и-мейл адрес ще получите и-мейл, съдържащ необходимите данни (потребител и парола). От клиентският профил е необходимо да свалите конфигурационните файлове, намиращи се в архив - openvpn-config.zip.

Преди да имате възможност да управлявате Вашите бази данни отдалечено, ще е необходимо да инсталирате, локално на Вашият компютър, приложението OpenVPN.

На следния уеб адрес, може да свалите инсталационния пакет:
openvpn-2.2.2-install.exe

След като приложението е свалено на Вашия компютър, ще е необходимо да го разархивирате и инсталирате. По-долу можете да видите стъпките по време на инсталацията:


След успешната инсталация е необходимо конфигурационните файлове от архива (1) да се разположат в конфигурационната директория (2) на приложението OpenVPN.


Файловете superhosting.ca и superhosting.ovpn трябва да се разположат в папката C:\Program Files\OpenVPN\config.

След като са преместени двата файла, може да се извърши връзката към SQL сървъра.

Имайте предвид, че за Windows Vista / 7, ще трябва да стартирате OpenVPN с администраторски права. Можете да направите това с десния бутон на мишката върху OpenVPN GUI иконата на десктопа, и изберете "Run" / "Стартирай" като администратор.

За да се осъществи връзка, е необходимо от иконката на приложението OpenVPN, намираща се в дясно - долу на десктопа/екрана - да кликнете с десен бутон на мишката и да изберете Connect.Ще са ви необходими данните, потребител и парола, намиращи се в получения и-мейл.


Данните за достъп могат да се видят и в клиентския профил в сайта на СуперХостинг.БГ "Моят профил" -> "Поддръжка" -> "Отдалечен достъп до базите данни".


При упешно осъществяване на връзка ще се появи уведомително съобщение - в дясно - долу на десктопа/екрана.


След успешно log-ване във VPN-a, за връзката към базата данни е необходимо да използвате:


 име_на_сървър.rdb.superhosting.bg

Забележка:  име_на_сървър  е необходимо да бъде заменено с името на хостинг сървъра, към който се свързвате. В получения имейл при активацията на отдалечения достъп, ще видите имената на хостинг сървърите, до които е активиран достъпа.

За да може да достъпвате базите данни, е необходимо да направите следното:

 a) При Linux хостинг и контролен панел cPanel, е необходимо в секцията  "Бази данни - Отдалечен достъп" за IP адрес да добавите "%" (без кавичките).


 b) При Windows хостинг и контролен панел Plesk не са необходими допълнителни действия.

Вече можете да управлявате базите данни в хостинг акаунта отдалечено, посредством приложение на Вашия компютър.

Back to ...