Как автоматично да инсталираме драйвери с DriverPack Solution

DriverPack Solution – най-лесният начин да инсталираме драйвери


Още в началото дебело ще подчертая, че инсталацията на програми, операционни системи, драйвери и т.н. изисква познания за компютърната техника. Ако се чувствате несигурни, по-добре се обърнете към професионалист или поне към любител с необходимите познания. Написаното по-долу е просто опит да ви запозная  с възможностите на един прекрасен безплатен софтуер. Фирмата ни не носи никаква отговорност за възможната  загуба на данни в следствие от използването на DriverPack Solution.

DriverPack Solution е програма, която върши досадната работа по намирането на драйвери  вместо вас. Хубавото е, че за разлика от други подобни програми, този софтуер няма нужда от връзка с Интернет за да инсталира драйверите (отнася се за FULL версията).  А за да е всичко  още по-хубаво, програмата е напълно безплатна и можете да си я изтеглите от тук >> НАТИСНИ <<

СЪВЕТ: Изтеглете си FULL версията (около 3 GB), защото LITE версията на програмата се нуждае от връзка с Интернет за да свали необходимите драйвери, а пълната версия ползва базата с включени  в пакета драйвери.  Ако все пак изберете LITE версията, при инсталацията програмата ви предлага да инсталира софтуер, който  надали ви е нужен, затова изберете Advanced Instalation и размаркирайте ненужните програми, както е показано  по долу:

Какво трябва да направите, след като изтеглите DriverPack Solution ?

1. След изтегляне на програмата, я запишете на DVD.

2. Сложете диска в оптичното устройство на компютъра с липсващи драйвери и програмата се стартира (естествено,
на компютър вече трябва да е инсталирана операционна система) .

3. След по-малко от минута програмата е сканирала компютъра ви и ви предлага  драйвери за инсталация – както липсващи, така и такива, за които има по-нови версии.

СЪВЕТ: Програмата е по-подходяща за инсталиране на липсващи драйвери, а не за ъпдейт на  съществуващите в системата. Лично аз бих ви посъветвал да НЕ инсталирате ъпдейтите както ви съветва програмата. Ако искате да имате последните версии на драйверите, намерете ги от сайта на производителя или се обърнете към професионалист.

4. Ако не желаете да инсталирате всички драйвери, можете да превключите към Expert mode и да изберете точно драйверите, които желаете да инсталирате.

5. Заедно с инсталацията на драйверите, програмата предлага да бъдат инсталирани и няколко  програми. Повечето са ненужни руски версии на софтуер, които най-вероятно вече имате. Разгледайте  ги внимателно и изберете какво да се инсталира и какво не.

Това е само бегло запознанство с DriverPack Solution. Преди да пристъпите към инсталация на драйверите, не е лошо да разгледате всички възможности на програмата за да я използвате по най-добрия начин.